sobota 12. listopadu 2011

Představujeme: Rugby Club Kralupy nad Vltavou


O tom, že se v okolí Mělníka dá vyřádit mnoha způsoby není pochyb. Máme zde vše. Od hokeje, přes fotbal, plavání, tenis, atletiku až po veslaře. Jeden z mála sportů a klubů o kterém nikdo moc netuší, je rugby. Ano. I u nás se dá zahrát. RC Kralupy je profesionální klub který hraje přímo v Kralupech.  Stará se o výchovu mládeže od maličkých dětí až po profesionální muže.

Rugby je příjemná sportovní a taktická hra. Potřebujete sílu, rychlost ale i předvídavost. Každý kdo by se o tomto sportu chtěl něco dozvědět, má šanci. Na www.rckralupy.com/ najdete všechny informace. Je možné zajít na hřiště a podívat se jak trénink probíhá.

Ragby je kolektivní míčový sport, který se vyvinul na počátku 19. století v Anglii. Hra podobná fotbalu i ragby, kde hráči mohli při soutěžení o míč protivníka fyzicky složit, ale kde se míč nenosil v rukou (bylo ovšem možné míč rukou zpracovat), se na ostrovech hrála delší dobu. Hře se říkalo jednoduše "football" čili fotbal a neexistovala sjednocená pravidla. Hráči se vždy před utkáním domluvili, podle kterých pravidel budou hrát. V roce 1823 William Webb Ellis během zápasu ve škole v anglickém Rugby bere míč do rukou a běží s ním k soupeřově brance. Od té doby se obecně této variantě fotbalu říká Rugby football, česky pouze ragby. Šišatý míč se objevuje v roce 1851, k první kodifikaci pravidel došlo v roce 1871. Říká se, že: Fotbal je hra gentlemanů, kterou hrají barbaři a ragby je hra barbarů, kterou hrají gentlemani.

Pokud se vám to zalíbí, je jedna možnost jak se také zapojit. Jděte do obchodu a kupte si kopačky. Nic víc k tomuto sportu nepotřebujete. Na místě se dohodnete s někým z klubu a můžete se stát součástí týmu.

Žádné komentáře:

Okomentovat