pátek 18. listopadu 2011

Představujeme: Sportovní klub Liběchov

Jen málo sportovních klubů u soutoku má tak široké zaměření jako právě Liběchov. V organizaci najdete fotbalový klub, oddíl stolního tenisu a aerobiku. Zároveň se starají o camp. Camp obsahuje několik chatek a modernizované sociální zařízení. Dále hřiště na fotbal a dvě hřiště pro volejbal, beachvolejbal či nohejbal.

Občanské sdružení pod názvem Sportovní klub Liběchov existuje od 16.09.1999. Do té doby se nazývalo Tělovýchovná jednota Sokol Liběchov, která vznikla v roce 1921 jako tradiční organizace sdružující občany Liběchova a přilehlých obcí k provozování tělovýchovy, sportu, turistiky a organizační, osvětové a hospodářské činnosti. Název byl sice změněn a ministerstvem vnitra potvrzen, avšak původní stanovy Sokola jsou pro občanské sdružení závazné dosud. Pod hlavičkou Sportovního klubu Liběchov se sdružují sportovní oddíly fotbalu, stolního tenisu a ASPV – aerobik pro ženy a seniorky. Sportovní klub zahrnuje členy od předškolního věku až po seniory. Dále klub sdružuje jednotlivce bez členského vztahu k oddílům, kteří se svou činností snaží být pokračovateli a garanty zachování myšlenek organizované tělovýchovy.

Fotbalový klub SK Liběchov vznikl už v roce 1947. A mužstvo momentálně hraje ve skupině muži - III. třída.  Loni skončilo na čtvrtém místě se skóre 48:29. Od roku 1998 mužstvo trénuje F. Duda který k mužstvu přišel od dorostu. 

Všechny informace o klubu a jeho činnosti najdete na http://www.sklibechov.cz/.   

Nejbližší zápas můžete navštívit již zítra 19.11. 2011 na Řepíně od 14:00.

Pro soutok připravil Lukáš Urban.

Žádné komentáře:

Okomentovat