neděle 27. listopadu 2011

Třetí vysilač v nitru Mělníka se připravuje k vysílání.

Vysilač rádia Jizera má být i v Mělníku na 107.0 MHz.



Z tohoto paneláku na Slovanech vysílá kupříkladu i Hitrádio Labe FM, které už pohodově chytneme i na 99.5 MHz z Litoměřic.Zbytečnost.



Když RRTV ( Rada pro rozhlasové a televizní vysílání) vyslala zprávu, že mladoboleslavskému rádiu Jizera přiděluje další kmitočet, tak to samozřejmě zvedlo bouřlivou diskusi díky autorům, kteří se tímto téma zabývají. Proč zase nový kmitočet pro stanici, která je na 105.7 MHz slyšitelná i v Praze i na Mělníku celkem dost dobře? A tak nadávají vyznavači rockových rádií. Nadávají vždy ti, kterým vznikne na kmitočtu guláš, nebo jim to ruší oblíbenou stanici a nadávají vždy i lovci vzdálených stanic. Zvlášť, když se domnívají, že není pokrytí potřebné, a že zde stanici nelze chytit snad jen někde na Polabí, či v Rybářích.
Stanice má na kmitočtu 107.0 MHz začít vysílat od Nového roku z vysílače, který bude, nebo již zřejmě je umístěn kdesi v městě Mělníku. Web je strohý. Samotné www.radiojizera.cz vůbec nějaké vysílání na Mělníku ještě ani neavizuje, a tak musí stačit jiné informace, kde se dozvídáme strohou větu: 107 MHz, Mělník-město, 186 m.n.m. ,200W, (což bývá časté pro region), v plánu. A pak samozřejmě i z webu rádia Mělník, jehož tým by měl mít na starost nějaké regionální vysílání věnované tak nově v rámci vysílání i mělnickému regionu.Více podrobností na webu rádia Mělník.



Mělník ale nemá jen jeden vysílač v plánu, ale již dva funkční, které sotva najdete. První se týká stanice ČRO5-region na 87.6 MHz, kde se uvádí adresa Oldřicha Wenzla ( okolí prodejna Tronik) s nadmořskou výškou 176 m.n.m. a anténou ve 40 metrech a druhá vyzařovací anténa se týká Hitrádia Labe FM na frekvenci 91.7 MHz, adresa Ve Žlábkách, či Slovany 2753, výška 193 m.n.m., anténa 45 metrů nad zemí.
Svět VKV a rádií se neustále mění, zvlášť na VKV českých soukromých rádií. Bohužel, nové stanice už nepřibývají, spíš jen až zbytečně kmitočty pro ty stávající.


Pro soutok připravil Standa Švec.




Žádné komentáře:

Okomentovat