pondělí 9. ledna 2012

Oáza klidu v centru Kladna

Středočeský hejtman David Rath si během celodenního výjezdu po kraji Kladensko prohlédl nedávno obnovené Sítenské údolí v Kladně, které představuje pro občany největšího města ve Středočeském kraji oázu odpočinku již několik let.

Začátkem října se dokončila druhá etapa revitalizace zmiňovaného místa. Slavnostního otevření zrekonstruovaného údolí se tenkrát zúčastnila radní Zuzana Jentschke Stöcklová.
Kladno tak má opravdu jedno z nejhezčích odpočinkových míst v centru středočeských měst. Nejvíce se asi může pochlubit netypickým prvkem meditačního prostoru, a sice japonskou zahradou s Bránou Torii, která značí vstup do světa klidu.  Výraznou součástí údolí se jistě stane čerstvě vybudovaný altán s vyhlídkou na město. Zástupci města si dali také záležet, aby ve zrekonstruovaném Sítenském údolí našly klid všechny skupiny obyvatel. Proto vybudovali maltové cesty vhodné zejména pro vozíčkáře a starší lidi. Chodníky lemují betonové obrubníky či dřevěné stupně. Další nové prvky v údolí jsou zejména pro děti jako například lanovka či řetězový most.  Náklady na projekt přesáhly osm milionů korun, téměř sedm milionů korun se podařilo získat z evropských peněz.

Jakub Hořejší

Žádné komentáře:

Okomentovat