pondělí 30. ledna 2012

Zapomenuté projekty: Bezručova (1. díl)

Je tu první díl nového seriálu. V něm se podíváme na zoubek všem stavbám a prodejům nemovitého majetku za poslední léta. Dozvíte se co město prodalo. Kdo chce na Mělníku stavět ale i o zapomenutých a současných projektech. První díly budou věnovány projektům které se možná někdy postaví. Pokračovat budeme přes hotové až po mrtvé. Skončíme u prodejů majetků.

Hned první stavba které se budeme věnovat je lehce kontroverzní. Představte si že bydlíte přímo na Bezručově ulici. No, to je celkem normální. Ale chcete tam bydlet v bytě za více jak dva miliony korun? No neberte to za ty prachy.

Projekt Rezidence Bezručova je na papíru již několik let. Já pamatuji, jak jsem před více jak pěti lety zajišťoval prodej tohoto pozemku za nemalou cenu. Dodnes se zde neděje nic.
Projekt má v plánu jednu budovu o čtyřech patrech. V podzemí budou garáže. Celkem zde bude 57 bytů. Rozmezí ceny je 1 200 000Kč za 1+kk až po 4 300 000Kč za 3+1.

Pravda je někde uprostřed. Pokud dojde k realizaci projektu, může jít o kvalitní a moderní bydlení, které na Mělníku chybí. Na druhou stranu cena, ještě zvýšená o DPH a lokalita v sousedství Kauflandu není zrovna lákavá.

Jako poslední je třeba zmínit tvůrce projektu. Jde o společnost Emity Group a.s. Sídlo má sice v Praze, její projekty známe ale i z našeho okolí. V obci Libiš bylo společností postaveno několik rodinných domů a všechny jsou prodány. I to dává potencionálním zájemcům naději na úspěch.

Pro Soutok Roman Rak a Jakub Hořejší.

3 komentáře:

  1. To jsou ceny za výhled na hlavní nebo garáž. Neuvěřitelné.

    OdpovědětVymazat
  2. No pěkně bydlení a jak to dopadlo za těch 8let? Tedka se takových novostaveb a developerskych projektů po Praze docela dost co tak koukám po internetu na různé bydlení jak v takových domech třeba tak i novostavba ale ne jen po Praze ale třeba v Pardubicích a Brně atd..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že to dopadlo rozumně. Tu bytovku na obrázku rozpulte a obě půlky dejte o 100 metrů dále od silnice za sebe. Vpředu vzniklo velké potřebné parkoviště.

      Vymazat