středa 25. července 2012

Soutok navštívil minipivovar Neuman v Mělnickém Vtelně.(fotky,recenze)


Už  prvomájový pivní festival U Grobiána v Kokořínském Dole naznačil, že pivo z ,,nedaleké" Podkováně, které kdysi zásobovalo například restauraci U Grobiána, nebo slavnou ( dnes bohužel zříceninu) restauraci Dolina vedle koupaliště v Kokořínském Dole a vůbec tuto oblast, je kvalitou úplně někde jinde, než v 80. letech 20. století a začínající minipivovar Neuman z nedalekého Mělnického Vtelna tuto stoupající tendenci kvality místního moku nejen podtrhl, ale nasadil laťku velmi vysoko.


Kdo jste na festivalu ochutnali některou ze značek pivovárku, tak mi dáte jistě za pravdu, že to vážně chutnalo. Jelikož jsem na festivalu ochutnal z tohoto pivovárku pouze Václava 11, tak bylo jistě zajímavou výzvou ohodnotit i další produkty a zavítat do míst, kde jsem léta nebyl.


Jak sami vidíte na snímcích, tak interier je velmi přívětivý a to jsem nebyl v patře na sále, kde se i občas konají různé akce. Návštěvnost byla rozhodně dobrá a obsluha velmi příjemná.


Zde na http://www.pivovar-neumann.cz/Galerie.html si můžete ostatně prohlédnout sál v patře i místní varnu.


Minipivovar nabízí zákazníkům tyto produkty: Václav 11, Karel 12 kvasnicové, Bivoj 13 tmavé a Adolf 14 světlý speciál. Výbornou službou je stáčení piva do pet-lahví, takže ani řidiči nemusí smutit a chutný mok si mohou odvézt domů. Ostatně, pro řidiče tu mají velmi chutné nealko pivo značky Bernard, které bylo odborníky hodnoceno výše, než například pivo Birel.


 Interier byl pojat ve stylovém mysliveckém stylu a obraz s hradem Bezdězem, který je pro sever Mšenska typický, musí samozřejmě potěšit každého romantika.


Staré fotografie, to je koření života. To je chvíle, kdy si můžeme s úctou a úžasem uvědomit, co vše se tu už odehrálo i před našim životem.


Sice trochu sprchlo, ale řekněte, nemá to něco do sebe :-)?


Rozsvícené logo, kdysi bylo výsadou nočních klubů ve velkých městech a hlavičkou správních budov firem.


Historie pivovaru je sice starší, ale ta novodobá historie začala teprve až loni.


Každý správný pivovar má i svůj originální tácek.

Ochutnal jsem postupně všechny čtyři druhy místního piva a návštěvu mohu jedině doporučit. A tak, ať pojede na Mladou Boleslav, nebo speciálně sem, určitě zavítejte.

Žádné komentáře:

Okomentovat