neděle 18. listopadu 2012

Soutok na stopě GianLuca Ratta.


Pokud si možná někteří vzpomenete, tak Česká Televize odvysílala v červnu letošního roku v hlavních zprávách zprávu o pouti italského světoběžníka a jeho psa po Čechách. V té chvíli se zrodila myšlenka,že by bylo zajímavé se se světoběžníkem někde potkat, ale bohužel zpráva přišla v době, kdy už Ital prošel  Liberecký i Ústecký kraj a dospěl do obce Březno na Mostecku. Pokoušel jsem se přes dotazy redaktorům různých deníků ( tak, jak zasílali zprávy na net) zjistit, kde se Ital právě zdržuje, ale to se mi povedlo jen jedenkrát a ještě se zpožděním a daleko od domova v Plzni.

A tak Soutok sledoval nakonec zbytek světákovi pouti po Čechách  na netu v různých denících a informoval vás v článku  http://soutok.blogspot.cz/2012/08/gianlucca-ratta-opousti-zrejme-jiz.html , že světoběžník již právě opouští pravděpodobně bez nevelkého zájmu médií  naši vlast.

To je možná konec pro redaktory našich profesionálních deníků, ale nikoliv pro lidi, co si rádi hrají. Věřím, že se možná svět dočká nějaké zajímavé knížky, které občas Ratta píše a kde zmíní i pouť naší vlastí, ale proč si nezkusit najít, kde se nyní Ital nachází a kam od nás vlastně přes Mikulov šel?

Chtělo to zadat do vyhledavače jen trochu němčiny a jsme mu opět na stopě. Momentálně se nalézá ve východním Švýcarsku nedaleko lichtensteinských hranic v městečku Malans. Zde je důkaz a opět již kultovní fotky, kdy se nechává fotit s žáky základních tříd či jinými studenty...http://www.vilan24.ch/Malans.111.0.html?&cHash=d142d29a0a671e9b479228c8e8e6d265&tx_ttnews%5Btt_news%5D=7637
Zdá se, že již pomalu směřuje ke svému domovu poblíž Turína.

Pro Soutok SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat