sobota 7. září 2013

Výstava v Kropáčově Vrutici překonala očekávání.


Děti vozil po areálu tento vůz tažený stařičkým Zetorem.

Dnes se za vydařeného počasí uskutečnil již 5. ročník historických traktorů a dalších strojů v areálu cukrovaru v Kropáčově Vrutici. K vidění nebyly jen různé historické traktory, pásáky, zemědělské stroje a polní stroje z dob minulých, ale představila se i současnost a některá motorová vystavená historická vozidla neměla se zemědělstvím nic společného. Výstava byla prodejní, nechyběli ani modýlky a hračky, a samozřejmě dobrá živá hudba,točené pivo, klobásky atd.


Modely.



Většina traktorů a traktůrků byla samozřejmě od brněnské firmy Zetor.



Nechybělo samozřejmě občerstvení a živá hudba. Součástí akce byla i spanilá jízda traktorů z obce Střížovice do areálu.



Technika z dob našich dědů pohladila duši. nechyběly ani staré trakaře,váhy decimálky, dřevěná vědra na mléko i pozdější konve, vozíky s elektromotorem pro pohon mlátičky a mnoho dalšího.


Popularita výstavy stoupá a 60 Kč vstupného jsem rozhodně nelitoval.



Představila se i soudobá technika. Fekální vůz.


Pro děti byli připraveni i koníčci.

Fotografií by mohlo být zde samozřejmě mnohem více ( najdete je jistě na již zmíněném webu společnosti), ale Soutok představuje především v kostce to, co ho zajímá, co navštívil, co je dle mého mínění dobré, a pro vás je článek třeba výzvou k příští návštěvě, nebo zde zjistíte, že i taková věc, jako je zemědělství, může dnes přinést i příjemně strávenou chvilku.

Pro ty méně znalé jen ještě dodám, že areál cukrovaru, se nalézá v příjemné lokalitě, sousedící i s lesem pouhých 20 km od Mělníka v okrese Mladá Boleslav. Lze se sem dopravit i vlakem s přesedáním ve Všetatech, avšak stanice Kropáčova Vrutice je od vsi asi 1,5 km vzdálena.

SŠ.


Žádné komentáře:

Okomentovat