neděle 18. května 2014

Den otevřených dveří mělnické firmy Junker. Vyšel nový cykloatlas Labská cyklotrasa.


Zaměstnání je záležitost, která je pro majoritní skupinu naši společnosti velmi důležitá, neboť ovlivňuje nejen naše finanční příjmy, zdraví, životní  zkušenosti a kvalitu života, ale má i nemalý vliv na další možnosti našeho osobního i rekreačního vyžití.

A tak není divu, že téma práce bývá všemožně mediálně přetřásáno a setkáváme se i s různými posuny věcí v této oblasti. Vždyť, zatímco počátek devadesátých let patřil dosud neznámému bouřlivému podnikání, tak v dalších letech, se hovoří o likvidací různých podniků a nutnosti dojíždět za prací hlavně do hlavního města s případným přestěhováním a nakonec, se objevují i nabídky práce s pobytem v zahraničí, nebo jen přesregionální dojíždění za prací do zahraničí, které je oboustranně na tamních pracovních burzách podporováno.

 Tady si matně vzpomínám na jeden starý článek, kde se spíše ve veselém rozmaru zamýšlím, zda například brzké vstávání a dojíždění kamsi na jih Prahy, by nebylo časově srovnatelné s dojížděním do Saska. Vždyť zastávkový vlak byl v roce 1985 v Děčíně přímo z Mělníka za 90 minut. Každý víme, že v rámci určitého přilepšení i jakéhosi dobrodružství, by se zřejmě na krátkodobý pracovní poměr i se 4 hodinami denně na cestě někdo našel ;-):-).

Poslední mediální věcí v oblasti práce je kritika stavu věci, která poukazuje na fakt, že nikdo nechce nastoupit ke studiu učebních oborů například z oblasti takzvaných černých řemesel, nebo tradičních řemesel a mládež chce převážně studovat. To lze přičíst několika aspektům, mezi které jistě patří zájem o vzdělání a stoupající trend digitálních technoligíí, které dnes prostupují  i naše domácnosti. V neposlední  řadě k aspektům patří  i málokdy mediálně publikovaný trend, že taková práce nemusí být ,, procházkou růžovým sadem". I lajk při krátkém zastavení a zamyšlení vidí, že jiná práce je někde pod střechou, jiná venku pod vlivem počasí, jiná ve výšce a až budete mít v domě i ve 22 hodin večer ještě řemeslníka, který v pět ráno zase vstává, tak si asi uděláte obrázek sami.

A tak je tu pro vás připravený den otevřených dveří u jedné a téměř jediné opravdu věhlasné místní firmy, jejíž výrobky putují do celého světa, a která představuje právě ten trend současných špičkových technologií. Firma Erwin Junker dlouhodobě sponzoruje různé akce v našem městě.

Akce se koná v sobotu 31.5. od 9.00 do 14 hodin a areálu firmy. Jak sami vidíte na letáčku ( fotka není nejlepší), tak kromě prohlídky závodu a prezentace firmy dostanou účastníci akce také občerstvení, bude tu dětský koutek pro nejmenší i každou půlhodinu slosování. A pozor.... uvidíte i ukázku strojů v provozu!


A teď trochu z jiného soudku. V roce cca 2011 vyšel po Německu také i u nás konečně nějaký ten docela pěkný cykloatlas, který se týká labské cyklotrasy na našem území, jenž prochází i našim městem. V březnu 2014 došlo k aktualizaci a atlas si můžete nyní opatřit za 209 Kč i v našem infocentru v ulici Legionářů. Více o atlasu na webu http://www.labskastezka.cz/ .

SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat