úterý 6. května 2014

Miss Polabí 2014 dne 11.5. na internetu on-line.


Jak již mnozí víte, tak právě v těchto dnech se rodí projekt Rádia Patriot- rádia pro Střední Polabí, které můžete poslouchat ve zkušebním vysílání  pod sloganem Rádio Patriot- Hudba z Polabí, nebo Rádio Patriot- Srdeční záležitost. Rádio by mělo podle náznaků také informovat o různých aktivitách z dané regionální oblasti a v provozu je již i facebook rádia, který najdete zde na https://www.facebook.com/radiopatriot .

Pro Mělník to znamená, že se pravděpodobně stane jakousi společnou mediálně kulturní součástí tohoto regionu, který se táhne nějakých 80 kilometrů podle Labe. Jak jsem posledně psal, tak se při této příležitosti trochu více na tento region zaměříme. Vždyť v Poděbradech začala o víkendu již 105. lázeňská sezona http://ipodebrady.cz/fotogalerie-z-akci/zahajeni-105-lazenske-sezony-fotogalerie a tak si dáme nějakou tu fotečku z Poděbrad.

Ovšem, když jsem tak trochu prohlížel tamní aktivity, tak mi neunikl tento plakát, který mě doslova zavedl na web http://www.misspolabi.cz/ a co je ještě zajímavější, je skutečnost, že se bude akce vysílat na jakési pro nás zde v Mělníku neznámé internetové televizní stanici http://www.playo.tv/video/miss-polabi-2014-1250.aspx od 17 hodin live ( 11.5.) . Více jsem to nezkoumal a předpokládám, že není třeba a právě prostřednictvím rádia Patriot, se o takových věcech v budoucnu, jako členi tohoto média-regionu dozvíme.

A nyní tedy několik obrázků z Poděbrad, vzdálených 55 km po železnici a 45 minut přímým rychlíkem.


Socha krále Jiřího z Poděbrad.


Detail.

Fontána před lázněmi....


...patří k pýše města a ne zas až tak dlouho. V časových intervalech vytváří různé vodní sloupce různorodých tvarů i délky.


Stánky na promenádní třídě mezi nádražím ČD a náměstím.


Poděbrady si nelze již bez trpaslíka, který odbíjí kladívkem čas vůbec představit.


Květinové hodiny tu jsou od nepaměti. V současnosti jsou obohacené i o každodenní výměnu datumu.


Zámek je samozřejmě dominantou města na Labi.


Právě odtud vyplouvá loď Král Jiří k okružním plavbám a je takovou zajímavostí, že před několika málo lety jsme měli možnost vidět tuto loď i pod Mělníkem, když se sem konalo několik plaveb určených zejména lázeňským hostům.

SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat