úterý 14. dubna 2015

Už za necelých 14 dní si přijdou na své fandové velkých akcí i parních lokomotiv. Podkováň Fest už brzy.


Na úvod mi dovolte takovou poznámku, že i tento víkend se leckde leccos děje ....http://melnicek.cz/node/17763   , což je úklidová akce ve Mšeně, nebo tu je i oblíbené kalendárium z výstaviště v Lysé nad Labem ... http://www.vll.cz/kalendar-vystav
.... kde 16.4. začínají výstavy Elegance 2015, Narcis 2015 a Regiony České republiky.

Zajímavý však bude příští víkend, kdy se na Mělníku koná již stále věhlasnější Vinná noc ....http://melnicek.cz/node/17619   , ale v okolí jsou i další velké akce, které se pojí i s parní lokomotivou.

Ta první je v sobotu 25.4. ....http://www.cd.cz/zazitky/kam-na-vylet/814-parnim-vlakem-na-audienci-cisare-karla-i a je to také již protřelá akce v Brandýse nad Labem, kterou známe pod názvem Audience u císaře Karla. Pravidelně k nám každoročně tak na hodinku přijede v rámci této akce i krásná parní lokomotiva Šlechtična, aby zde ozdobila mělnické nádraží, než se vydá zpět do Staré Boleslavi. Lokomotiva se těší vždy velké popularitě a vy si můžete onu slavnostní chvíli vychutnat zhruba tak v čase mezi. 11.30- 12.30.

Šlechtična vyrazí z Prahy- Bráníka i v neděli 26.4., aby tak ozdobila tradičně závěrečný den Řípské pouti ( 24.4.- 26.4. v zastávce Ctíněves a otevřela sezonu v malém železničním muzeu ve Zlonicích u Slaného.

Ve stejný termín, se otvírá i naše největší železniční muzeum v Lužné u Rakovníka, kde později ve dnech 16. a 17. 5. můžete navštívit první akci Víkend s párou, kde se na točně představí množství parních krasavic a na akci jedou z Prahy taktéž parní vlaky.

A na konec už vyhlížíme samozřejmě Podkováň Fest ...

Vězte, že jde už o 7. ročník ( dříve byl i 2 x v roce) http://www.kokorin.info/aktuality/podkovan-fest-7-rocnik.html

Letos tedy v sobotu 9.5. 2015 .

SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat