úterý 10. listopadu 2015

Čtyři roky Soutoku. Tehdy mělo datum osm jedniček.


Stalo se tu tak nějak zvykem, že při každém výročí Soutoku jsem tu připomněl jeho vznik, určitou historii i různé statistiky a samozřejmě také přišlo takové to zamyšlení nad činností. Letos to udělám trochu jinak a určitým způsobem originálně, protože se budete moci sami podívat na to, co vás jak kdy zajímalo.

O Soutoku si koneckonců můžete přečíst v předešlých výročních článcích. Jenom připomenu, že by nikdy nevznikl, kdyby jej neuvedl v život Roman Rak. Za vším je člověk. Webb spatřil světlo světa dne 11.11.2011 v 11 hodin dopoledne, což se hezky pamatuje a potěší to :-). A další věc je ta, že kdyby nebylo Mělníčku, tak by Soutok doslova živořil, protože dnešní čtenář Mělníčku, pokud již zaregistroval, že je tam také rubrika zprávy, tak nechce procházet různé weby a hledat, kde je něco nového. Je přece lepší si vybírat ze zpráv na jednom místě jednoho webu, a pokud mě něco názvem zaujme, tak mě to někam na článek takzvaně hodí.

Pojďme si tedy říci, že k dnešku je na webu 995 článků a z toho asi pět zbytečných ve složce koncepty, ale já je nenapsal, tak je nebudu ani mazat :-). Návštěvnost webu za celé ty čtyři roky čítá více než 360 tisíc návštěv, ale tady je nutno dodat, že zatímco dnes se někdy dostane návštěvnost  i pod sto návštěv denně, tak v první dny to bývalo mezi čtyřmi až sedmi sty návštěvami denně. Je to pochopitelné, protože se mnoho změnilo nejen na Soutoku, ale mediálně celkově. Vždyť dnes tu máme Mělníček TV, dost dobrou práci odvádí Isoutok a také Mělnický deník dodává často články i během víkendu. A to je myslím dobré znamení, že se podařilo k činnosti vyburcovat i další. Dále bychom neměli zapomínat, že také mocně pracuje facebook, což dříve také nebývalo.

První fotografie nám tedy představí tabulku těch článků, které jste nejvíce četli za celé období.



 Na čele je stále Vinná noc 2015 a už několik let Svatba Jiřího Lobkowicze, ale zatímco další příčky v minulosti patřily povodním 2013 a akcím kolem piva, tak díky filmování na Mělníku, stavebním pracím v Pražské ulici, elektrárenskému komínu a hasičům, máme nyní tu TOP 10 mnohem více různorodou.

Dále tu jsou hity měsíce.



Tady vás nejvíce zaujal článek propagující fotografie proměn Karlova náměstí a starého Podolí v sídliště Pivovar. Hned za ním je revizní den na lokálce, a nedělní Básníci, se katapultovali hned na třetí příčku. Vesměs jde tedy o fotočlánky týkající se všeobecně propagovaných velkých mediálních akcí. Dobře si stojí také družice Astra, se svými programy.

Týdenní hitparáda.



Tady vedou samozřejmě s velkým náskokem Básníci. Na dalších místech je to potom směsice starých článků, které zřejmě ještě tu a tam někdo nečetl, ale také to jsou články nové a novější, které vás svým názvem nezaujaly.

Jak si vedou nejnovější články?





Tady už je těžko cokoliv dodávat. Tak to zkrátka je a svým způsobem je to opodstatněné. Vlastně bych mohl ještě uvést, že největší sledovanost Soutoku byla v srpnu 2013, kdy během povodní šla denní sledovanost po tři dny za sebou  do tisíců, což tu už bylo uvedeno.

A to je asi dnes vše.

SŠ.




Žádné komentáře:

Okomentovat