pátek 15. ledna 2016

Včera proběhla vernisáž výstavy obrazů Petra Pěnkavy. Obrazy, u kterých se zasmějete.


Před nedávnem jsem zde po přehledu akcí  Mělnického regionálního muzea na první čtvrtletí roku 2016 představil i dvě výstavy, které začaly tento týden. Dnes se tedy v reportáži RMM můžeme dějem i obrazem přenést do včerejší 17. hodiny, kdy byla výstava zahájena vernisáží a  současně jde ovšem i o pozvánku. Výstava tu pro vás bude celý měsíc a její návštěvu můžete klidně spojit s příjemným zimním posezením v nějakém restauračním zařízení v našem historickém centru, nebo i třeba v muzejní kavárně. Vedle originální tvorby ( každý malíř maluje jinak) dodává kritika informaci, že z obrazů číší nápaditost a humor.To ostatně vidíte na vrchním obrázku.
.
Obrazy Petra Pěnkavy
Regionální muzeum Mělník – velký sál
15. 1. 2016 -14. 2. 2016, vernisáž 14. 1. od 17 hodin

Výjimečná výstava obrazů, u kterých se zasmějete
Ve čtvrtek 14. ledna byla zahájena výstava obrazů Petra Pěnkavy v mělnickém muzeu. Šemanovický malíř vystavuje v prostorech velkého sálu již počtvrté a jeho obrazy se vždy těší velkému zájmu. Zahájení výstavy doprovázelo vystoupení kapely Podobní zvěři, jejichž členové dříve spolupracovali s Wabim Ryvolou.


 Na právě probíhající výstavě můžete shlédnout přes padesát umělcových děl, které nepostrádají barevnost a humor. Prezentována jsou jak díla z autorovy dřívější tvorby v Čechách, tak i plátna premiérová. Obdivovat zde můžete veřejností oblíbený obraz „Abiturientský večírek 8. B po 60 letech“, tak i malbu s názvem „Vodník se vrací z poutě“. Mezi čerstvě vytvořenými díly nalezneme olejomalby s názvy „Ti co nekradli.cz“ a „Ti co kradli.cz“.


Ve všech vystavených dílech se mile snoubí malířsky um a vtip, díky kterým návštěvníci výstavy oplývají smíchem a doslova žasnou nad umělcovou nápaditostí. Načerpat optimismus na této jedinečné výstavě v muzeu můžete do 14. 2. 2016. 
RMM


SŠ.


Žádné komentáře:

Okomentovat