sobota 30. července 2016

Znáte naše nové minipivovary v Mlékojedech a Čečelicích ? Blíží se pivovarské slavnosti v Podkováni a Lobči.


Mnohokrát jsem tu psal, že Čechy jsou doslova zasaženy pivní horečkou, což je ovšem moc dobře. Vždyť dnes na svých cestách pomalu v každé obci, či městě můžete ochutnávat jejich vlastní pivo. To je sice nadsázka, ale leckdy se blíží pomalu a jistě pravdě. Vzpomeňte třeba na pivo, které se vyrábí pod nedalekým posvátným Řípem, nebo na Baribalda, kterého zase vaří místní mělnický Němý Medvěd. A to ani nepíšu o Litoměřicích, kam by se měl snad vrátit staronový Kalich a rozšířit počet místních městských pivovarů na trojici.


Včera jsem tu psal článek, který tematicky obsahuje turistiku a ono tomu nebude jinak ani nyní. I turistika si totiž získala nové odvětví. Věřte tomu nebo ne, ale celá řada lidí dnes necestuje za poznáváním krás naší vlasti, ale za poznáváním pivovarů a hlavně nově vzniklých minipivovarů. Samozřejmě, že to pak rozebírají v diskusích atd. atd.
Je hezké, nebo snad příjemné, když má člověk k určitým téma materiály, či znalosti, ale na druhou stranu občas potřebujete impuls od těch, kteří jsou takříkajíc jednosměrově specializovaní, protože vás to prostě v první řadě táhne například za kouzlem krajiny do propagovaných a někdy i vzdálených oblastí.




A protože se o tom moc nikde nepíše, nebo to snadno někde přehlédnete, tak vás ani nenapadne, že někde tady v Mlékojedech, nebo v Čečelicích také vaří své pivo. Ještě štěstí, že tedy vlastně takové průzkumníky máme .-) :-).

,, Zítra jedu opravdu daleko" odpověděl mi s lišáckým úsměvem známý. A to jsem se již nestačil divit. Na řadu přišel internet a zde jsou první výsledky:

Tohle je vyloženě víkendový typ!! ...http://www.kaberna.cz/   Do Mlékojed se dostanete snadno a především si nemusíte vůbec lámat hlavu s dopravou a někdy nepříjemným problémem. Mlékojedy jsou totiž spojeny s Neratovicemi železničním mostem, jehož součástí je lávka pro pěší a ani tišická zastávka není daleko. Některé vlakové spoje navíc jedou přímo do Mělníka a není nutné přesedat ve Všetatech. A pokud ano, tak právě tam mají vyhlášenou nádražní restauraci, která může být jakýmsi bonusem navíc. Stránky jsou zatím chudé, ale slibují všehochuť, takže to může být zajímavý typ. Obec je sama o sobě velmi pěkná, upravená a v blízkosti je možnost i koupání v pískovnách.


Druhým typem jsou Čečelice, což je v případě potřeby také jen kousek pěší chůze od Všetat. Tady mám k disposici ještě chudší materiály, ale o to více to může překvapit. ... Pivovar Novej svět http://www.novejsvet.cz/ nabízí speciály, což je možná pro vyložené fajšmekry, ale uvidíte sami, jak velká výzva to pro vás bude. Pro každou lokalitu je vždy dobré, když toho má k nabídnutí v mnoha směrech co nejvíce.

A nakonec jsem přidal s předstihem takové ty známější věci. Podkováň fest u Grobiána sice nebyl, ale můžete si zajet do Podkováně, přímo do pivovaru na slavnosti. Problém je trochu ten, že  druhá část trati mezi Mšenem a Mladou Boleslaví je prý obsluhována autobusovou náhradní dopravou, ale s tím nic nenaděláme. Pracovat a opravovat se musí.

Stranou nemohu nechat ani Lobeč. Je prostě sympatické s jakým nadšením tato obec nastoupila krkolomnou dráhu vzhůru. Tady prostě zachytili turistický boom, a to ať už jde o místní zámek, vinné sklepy, oblastní muzeum, nebo každoročně navštěvované,, automobilové rojení ", jakož cykloturistickou stezku a především pivovar nepostrádající aktivitu v oblasti akcí pro veřejnost. Další velká akce je tu plánována na začátek září...http://www.lobec.cz/pripravovane-akce?happening  Teď se to tam jistě hemží cyklisty, turisty, návštěvníky Vrátenské hory i Bezdězu a v nosálovské zaniklé hospůdce U nás mohou jen litovat, ač tam naproti nějaké posezení občas také vídám.

A málem bych zapomněl ještě na jeden mělnický pivovar na kraji okresu, kde také mají plno akcí a dokonce tam jezdí i beerbus...http://www.pivovar-neumann.cz/beerbus   . Podívejte se na to, také se to tam hemží akcemi.

Aktualizace 31.7. v 18 hodin:

Již teď vám mohu poděkovat za opět vynikající návštěvnost, která se zkrátka občas podaří a číslo se točí někde kolem 800 návštěv, což je za 24 hodin milé. I já byl tou informací o nových minipivovarech v našem okrese v pátek pěkně překvapený. Dnes jsem překvapený opět, ale tentokrát najdete příčinu tohoto překvapení v aktualizaci v nejnovějším, tedy v jediném dnešním článku. Kdo z nás to ví a kdo o tom máme vůbec tušení ?

Hezký víkend !!

Žádné komentáře:

Okomentovat