pondělí 8. srpna 2016

Ve středu na Náměstí Míru vystoupí Mezcla Orquesta. Co vás zajímá, štve, vaše přání, aneb ankety, které vás nejvíce oslovily a jejich výsledky.


Nejdříve tu mám jednu pozvánku na středeční 20. hodinu na Náměstí míru, kde vystoupí hudební těleso s názvem Mezcla Orquesta. Mohl bych zde zařadit odkaz na stránky skupiny, ale mám tady několik ukázek z vystoupení na Mělnickém vinobraní 2012. http://soutok.blogspot.cz/2012/09/vinobrani-2012-mezcla-orquesta.html
Tak co říkáte ? U mě dobrý :-)).



A jak nadpis slibuje, tak si dnes posvítíme na ankety, které vás tu nejvíce zaujaly. Pomyslným dosavadním vítězem je anketa s názvem ,, Jaké bude využití budovy bývalé pojišťovny v Bezručově ulici ?". Hlasovalo neuvěřitelných 81 čtenářů, což samo o sobě svědčí o obrovském zájmu a pouhých 8 hlasujících uvedlo, že jim je osud budovy zcela lhostejný, což také o něčem svědčí. A další věc, která také o něčem svědčí, je absolutní ignorace téma (, které prvně asi zaznělo již ve fóru na Mělníčku ) v oficiálních tiskových médiích a politika občasné tiché pošty, či cvrlikajících vrabců na střechách. A tak občané prostě čekají a čekají, zda tady ve městě to bude to, co se cvrliká, nebo přece jen něco jiného.



Přechod na jiný čas a zejména na letní čas mnozí lidé příliš dobře nesnáší, protože to pro leckoho znamená vstávání do tmy a to rozhodně nikoho pozitivně nenaladí. Také večerní dlouhé světlo je přijímáno s rozpaky. Někteří pracující mají dost podivný pocit, že vlastně jdou spát za světla a tak snad asi nejvíce oceníme letní čas na výletech, kde je každá světlá hodinka dobrá.
Ovšem, četl jsem dnes ráno článek, kde se píše, že lidé ztrácí o cestování z různých důvodů zájem, mnohdy z finančních důvodů i jiných nároků kladených na ně a někteří se rekreují u svých domácích bazénů v bezpečí domova. Studie leteckých záběrů prý odhalila domácí bazény a dále autor uvádí, že lidé zpohodlněli, jsou líní šlapat do kopce od auta ke hradu a raději zůstanou v cukrárně v podhradí apod. Děti se prý pohoršují nad tím, že nemají na výletech leckdy dost signálu pro své notebooky a přírodu prý někteří ani nejsou schopní vnímat. Zajímavý článek.


Přejmenování nového mostu má již 22 hlasujících a výsledek mě vůbec nepřekvapuje, jako ostatně výsledky všech anket. Nemyslím, že by se u Mělníka někdy budoval třetí most, jako je to v krajském Ústí nad Labem a přirozená pojmenování jsou dostačující. To ovšem zase někomu nevyhovuje, jako spousta dalších věcí a dobře to napsal jednou Isoutok. Co je voliči do toho, že je někde nějaký politik někomu za něco třeba zavázaný apod.



Další graf. Sice jen 8 hlasujících, ale tohle je jedno z mála témat, kde i ti vlivnější měli záchvěvy aspoň něco maličko změnit. Snad ještě někteří čtenáři pamatují z novin relativně nedávnou zmínku o slunečních lázních, nebo mají dokonce podstatně vzdálenější vzpomínku na jakýsi hotel na pobřeží řeky, v čemž ovšem město nejelo.



Polabský mlýn a co z něj bude ? Jako-by zase nějaké tabu-téma. Opět to vypadá, že si to lidé budou muset zjišťovat sami třeba e-mailem majiteli ( pokud odpoví :-)). Kolikáté je to už jen téma, které se nakouslo, a o kterém se v médiích mlčí ?


Děkuji tedy všem čtenářům za přečtení článků a zvlášť vám, kteří se na anketách podílíte a dokazujete tím, že vás také vybraná téma zajímají, a že vám život kolem vás není úplně lhostejný. Mějme na paměti, že vždy platí, že čím více lidí hlasuje, tím více nabývá daná anketa na důležitosti a tak je všeobecně veřejností přijímána.

Bohužel dnes žijeme v době, kdy čtenáři často mávají nad něčím rukou, nebo si myslí, že to někdo udělá za ně a také jsou alergičtí na vše, kde slyší ve slově slovo politik/a a propadají různým skepsím, že se stejně nic nezmění . Neudělá! A je smutné, že zrovna v anketě, která se týká možné komunikace na Mělníčku i třeba s regionálními politiky, jako to bylo v minulosti, kdy tu byla témata, ke kterým oni měli co říci, nebo doslova museli ( na svoji obhajobu), že tu hlasuje pouhých pět lidí. Sice to v současnosti momentálně vypadá, jako  zbytečná anketa, když se nic na Mělníčku neprobírá, ale je to tak trochu gól čtenářů a diskutujících do vlastní sítě.

Aktualizace 10.8. 2016 v 17.30 :

Myslím, že včerejší úspěch našich tenistek na OH je výzvou k dalšímu sledování olympijského programu v televizi, avšak napadlo mě teď po tomto článku, se znovu krátce podívat na ankety a jsou tam dvě změny. V anketě o přejmenování mostu ještě přibyli hlasující a nyní jich je 29. Výsledky: 24 čtenářů.... přirozený název neměnit ( nový most), 4 čtenáři... změnit název, ale ne po politicích, nebo presidentech, 1 čtenář ... most by se měl jmenovat po Václavu Havlovi.
Komunikace s regionálními politiky : Zatímco dosud hlasovalo pouhých 5 lidí a všichni pro komunikaci na Mělníčku, která má nesporně mnoho výhod, tak nyní po tomto článku je jich již 8 a tentokrát hlasovali příznivci dopisování. Stav je tedy 5:3 a ukazuje, jak důležité je chodit k volbám, podepisovat petice, nebo třeba i hlasovat v anketách. Pak se někteří diví, ale tak to opravdu je a leckdo se o tom již  mnohokrát přesvědčil.




Žádné komentáře:

Okomentovat