neděle 2. října 2016

Firma Strabag na mostě v Mladoboleslavské ulici již náležitě zapracovala. Dnešní fotogalerie ( 2.10.2016)


Mostek v Mladoboleslavské ulici je již několik měsíců opravdu veřejností sledovanou stavbou. Firma, která na zakázku nastoupila, se dostala do takzvané druhotné platební neschopnosti a práce na zakázce skončily. Z důvodu blížící se řepné kampaně v cukrovaru Dobrovice ( okres Mladá Boleslav) a tím navýšení nákladní dopravy chtělo město přistoupit původně k nějakému rychlému prozatímnímu řešení, ale stav prací byl již v takovém stádiu, že nejlepší bylo práce dokončit jinou firmou. Vybrána byla firma Strabag, která se podílela i na pracích na lokálce z Mělníka do Mšena, a jak se zdá, tak se zhostila úkolu velmi dobře.

Někteří diskutéři Mělníčku, se obávali, že firma jistě najde nedokonalosti ve statice stavby, dojde k určitému bourání toho stávajícího, co bylo vytvořeno, aby prý firma ještě více na zakázce vydělala. Toto se tedy nekoná a snad by to bylo i dost průhledné jednání. Místo toho nastoupila na řadu skutečná práce a opět se ukazuje, že nejvíce každou stavební činnost zpomalují různá jednání a vlastní provedení na základě kvalitní odborné dokumentace je již často ,, hračkou".

Povšimněte si, jak se stavba během několika dní, kdy firma Strabag nastoupila, jak se změnila. Na vrchním snímku máte stav prací v době stagnace stavby a na dalších snímcích je již stav prací po několika dnech působení nové firmy. Hromady suti jsou takřka pryč, objevuje se část mostu určena pěším i s dřevěným zábradlím, které je tu ovšem z bezpečnostních důvodů. ( pro zaměstnance)









6 komentářů:

  1. Jsou firmy Strabag (silniční stavby) a Strabag rail (dříve Viamont) - stavby železniční

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle je zajímavá stránka : http://www.strabag.cz/ . Tam vlastně tak nějak čtenář zjistí, že tato naše firma dělá vlastně vše ( silnice i železnice) a má tam i obrázky ze železničních staveb. Proč asi? Strabag rail má hlavní sídlo v Německu a je to zřejmě taková zastřešovací nadnárodní firma s pobočkami, pod kterou je třeba i ten náš Strabag.
    Tady v Mělníku jsme rádi, že to konečně hlavně někdo dokončí a váš komentář může být důkazem toho, že lidé vidí známé slovo a dál to ani nezkoumají.

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za informace a krásnou reportáž.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc !
      Vy víte, že krásná tří, až dokonce někdy i čtyřmístná vysoká čísla udělají autorovi radost, ale příjemná docela obyčejná věta od čtenáře, to je hrozně moc. Jsem rád, že se Vám reportáž líbila.

      Vymazat
  4. Bardzo dobry wpis. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpovědětVymazat
  5. Dzenkujem bardzo Ewa. Tože pozdrawiam.

    OdpovědětVymazat