neděle 2. října 2016

Fotoreportáž z výstavy Drogy - Cesta do pekel a vzpomínka na vlak.Kompletní seznam všech kandidátů do kraje. Volební kalkulačka má být pomůckou.



Milí čtenáři, včera jsem tu zmínil jednu protidrogovou výstavu s názvem Bílá temnota, která začala  23.9.. V úterý 27.9. 2016 začala výstava na stejné téma s názvem  Drogy.Cesta do pekel, o které si můžete níže přečíst zprávu muzea k výstavě, která končí ve stejném termínu , jako výstava Bílá temnota, tedy 30.10.2016.

 Protože je letošní rok vůbec zaměřený na boj proti drogám, tak jsem ještě vybral z archivu fotografii ze začátku června, kdy v mělnickém nádraží stál speciální vlak určený především školám po celé ČR v boji proti tomuto neřádu naší společnosti. Vždyť každou chvíli čteme a slyšíme o dopravních neštěstích a vraždách, za které může společnost děkovat právě lidem, jenž často jednají právě pod vlivem drog. Následky jsou mnohdy strašnější, než když osoby jednají pod vlivem alkoholu, a to jak na škodách způsobených jednáním těchto jedinců, tak na pachatelích samotných. Osvěta je tedy rozhodně na místě a určitě nejde o okrajovou záležitost, jako třeba před 20 lety.


Mladí výtvarníci z mělnické ZUŠ 
otevřeli v muzeu svou výstavu. Varují tak před drogami.

27. 9. – 30. 10. 2016 

Osobitě, s výbornou volbou zemité barevnosti, všudypřítomnou příměsí nesouhlasu s životním stylem ruku v ruce se závislostmi se žáci mělnické ZUŠ chopili tématu letošního ročníku projektu Prevence trochu jinak. V úterý 27. 9. byla slavnostně před Regionálním muzeem Mělník zahájena výstava Drogy. Cesta do pekel, jejíž náměty apelují na rizika užívání návykových látek u mladé generace. Závažné téma, náročnost. Bezpočet vnitřních úvah se při tvorbě prolínalo s vnějším světem informací a alarmujícími příběhy z praxe profesionála, policejního technika, který děti při tvorbě navštívil. Tento projekt je výstupem dlouholeté spolupráce mělnické ZUŠ, Regionálního muzea Mělník, Policie ČR, Programu prevence kriminality Města Mělníka a Městské policie Mělník. Tito organizátoři soutěžního výtvarného projektu hodnotili vzniklá díla a ocenili nejzajímavější práce i bravurní pedagogické vedení dětí PaedDr. Irenou Wenkeovou. Výstavu s označenými vítěznými díly si lze prohlédnout do 30. října.

-JiK-




A ještě jednou se dnes vrátím k volbám.

Důvod je jednoduchý. Obrovská kampaň, spousta sílícího humbuku, a po zvolení si to stejně ti zvolení zařídí tak, jak jim to vyhovuje a někdy i své voliče dopálí, což zde známe dobře například z voleb do zastupitelstva města. Vrátím se k těm volbám proto, že se mi na adrese  http://volby.idnes.cz/kraje-2016.aspx?t=7&o=1
podařilo sehnat konečně na jednom místě první jmenný seznam všech kandidátů voleb pro kraj, aniž bych musel navštěvovat weby jednotlivých politických stran.Sice jsem to dal do aktualizace včerejšího článku, ale tam už to 65 lidí hledat nebude, což není v politickém článku zrovna zanedbatelné číslo. Největším nedostatkem předlouhého přehledu je fakt, že se tam kromě jmen a věku jednotlivých osob nic nedozvíme.

Přece jen jsme zvyklí, že na volebních lístcích máme především bydliště kandidáta a jeho profesi. Z tohoto hlediska mi ryze stranický seznam nepřipadá moc poutavý na čtení.
Zajímavým doplňkem tohoto webu je však služba, která nese název volební kalkulačka, a která vám má pomoci vybrat kandidáta do senátu na základě shodnosti názorů na 35 otázek. Na konci testu vám pak vyjede jmenný seznam kandidátů tak, jak jsou blízké jejich názory s těmi vašemi názory.

Ovšem, je třeba říci, že to je nutné samozřejmě brát s rezervou a sami jsme dennodenně svědky situací, kdy lid obviňuje politické strany z nedodržování svého volebního programu a ty kontrují tím, že jim současná situace v koalici neumožňuje některé sliby plnit apod.

Volební kalkulačku tu nemáte k disposici jen pro senát, ale najdete také 28 otázek, které by vám měly pomoci při výběru politické strany. Zde tedy vidíme to, že se od kandidáta očekává určitá stranická loajalita, a pak snad teprve jeho vlastní názory na věci. Tak to ale je. Na volební kalkulačku zde před časem také upozornil web Isoutok.

Nakonec si tedy ještě prohlédněte fotogalerii kandidátů do senátu, která bude jednou, stejně jako ty všechny předešlé  volební bilboardy již jen obrazovou historií voleb z roku 2016. Až budoucnost ukáže, jak jsme měli šťastnou ruku :-).

Aktualizace 3.10.2016 v 18.15 : Preference voleb do senátu na https://www.isoutok.cz/ .






Žádné komentáře:

Okomentovat