sobota 12. listopadu 2016

Nová knížka o Mělníku již za pouhých 10 dní. Další krásné obrázky. Boj o titul MS v šachu začal.


Zájem o knížku je podle počtu návštěv článku skutečně velký. Protože do vernisáže knížky zbývá už jen 10 dní, tak tu mám další hezké obrázky z knížky. Připomenu jen, že vernisáž je v obřadní síni mělnické radnice od 17 hodin dne 23. listopadu. Více jste se mohli dočíst zde na http://soutok.blogspot.cz/2016/11/nova-knizka-o-melniku-bude-v-prodeji.html


A jedna bleskovka k tomu.
Včera začal v New Yorku souboj o titul mistra světa v šachu mezi  Magnusem Carlsenem z Norska a Sergejem Karjakinem z Ruska. První partie skončila po pěkném boji remízou. Turnaj bude trvat do 30. listopadu, partie začínají ve 20 hodin našeho času a Soutok nyní přináší odkazy, kde lze sledovat hry buď v přímém přenosu, nebo ze záznamu. V případě novoborského šachového webu je to i s pěkným slovenským psaným komentářem.

Šachy jsou hra krásná s obrovskou historií, která nepřináší jen radost těm, kteří vědí, oč jde, ale prý rozvíjí i určitým způsobem myšlení. Pro vyznavače rychlých kolektivních her je to sice nuda, ale při alespoň určité znalosti hry můžete souboj obdivovat a hlavně nemůžete prohrát, což u této hry není zvlášť po mnoha minutách, ba hodinách boje zrovna příjemné :-).

Tuším, že je tomu rok, co jsem tu napsal o mělnickém šachu a zkoušel jsem i popisovat snad každý den zápas o titul , ale letos to v plánu nemám, což mnozí jistě oceníte :-). Koho to zajímá, nebo si chcete říci, že jste byli aspoň chvíli u toho, tak zde jsou odkazy:

https://worldchess.com/nyc2016/

http://www.nss.cz/




Žádné komentáře:

Okomentovat