čtvrtek 1. prosince 2016

V RMM probíhá dlouhodobá výstava Vánoce 50. a 60. let. Fotogalerie ze zahájení výstavy.




Vánoce 50. a 60. let můžete prožít v Regionálním muzeu Mělník
23. 11. 2016 – 8. 1. 2017


Slavnostní zahájení výstavy Vánoce 50. a 60. let v Regionálním muzeu Mělník připomínalo film Pelíšky Jana Hřebejka. „Vánoční“ atmosféra trhů děda Mráze a dárků v podobě, pletených svetrů, ponožek a ložního prádla dýchlo na návštěvníky v žertovných scénkách ze života. Víte, čemu se říkalo šedý mor? Vzpomínáte na dederonku, šusťák, umakartový nábytek nebo remosku? Jedl se kapr obalovaný nebo „na modro“, kdo si mohl dovolit koupit televizi a co ještě se všechno dalo najít pod stromečkem? Přijďte se potěšit dnes již naštěstí úsměvným pohledem na naznačené kulisy mělnických trhů dědy Mráze a do interiérů 50. a 60. let minulého století.


Předměty ze sbírky Regionálního muzea Mělník na výstavě doplňují dobové plakáty a fotografie ze SOkA Mělník, vánoční pohlednice ze soukromé sbírky PhDr. Jiřiny Hánové a řada fotografií zapůjčených z rodinných alb.

Na děti čeká tradičně řada interaktivních úkolů např. oblíbené oblékací papírové panenky, puzzle s kvízem, motání vlny, malování, či vyrábění cenovek…

RMM


Žádné komentáře:

Okomentovat