pátek 24. listopadu 2017

Reklamní výběr pohlednic z knihy Mělník na starých pohlednicích II. Nejdelší sólo na havajskou kytaru.


Milí čtenáři, tak to ani dlouho netrvalo a již tu mám od Martina Klihavce několik reklamních pohledů z jeho nové knihy. Níže je uvedeno vlastně to, co již bylo mnohokrát publikováno v médiích i zde.
Včera jsem do druhé části článku zařadil tři písně z Tahiti a naťukl jsem také tak nějak naši pozapomenutou skupinu s názvem Kučerovci, která hrála snad více ve světě, než doma  v tehdejším ČSSR a není těžké uhádnout proč.

 Našel jsem bohužel poměrně chudou wikipedii skupiny, která hraje samozřejmě v pozměněném složení dodnes  https://cs.wikipedia.org/wiki/Ku%C4%8Derovci ..... ale sami víte, že dnes naše česká obrazovka patří  reality show a doby kabaretů, hudby a cirkusů jsou z ní dávno pryč, nebo se objeví náhodně. Můj dnešní odkaz vás dovede přesně ke gramodesce, která mě na začátku 70. let 20. století seznámila s etnickou hudbou latinsko-americkou a hudbou polynéskou ......//www.youtube.com/watch?v=n4A2vA37yGY
A zde níže je odkaz na oblíbené Opelu, tentokrát z roku 1953, kde se zobrazí  ve videu některé nástroje. Verze na straně A výše zmíněného výběru je mi však bližší.
https://www.youtube.com/watch?v=umFawcn8H_0
Pokud nechcete poslouchat všechny skladby, tak vězte, že v čase 12.04 začíná zatím nejdelší sólo na havajskou kytaru ( bez zpěvu), jaké jsem kdy slyšel ( Tropické noci) a hrál ho Václav Kučera. I to je důvod, proč se dnes zajímám občas o hudbu hranou přímo v Polynésii, Mexiku, či Brazílii ( po internetu), abych mohl porovnávat, ale samozřejmě proto, že jak naši skvělí Kučerovci, tak domorodé soubory, tak trochu zase jiné, jsou prostě soustem k poslechu.

Aktualizace  ve 22.00: Stránky skupiny:

http://www.kucerovci.cz/index.html

Mělník na starých pohlednicích II.

„Mělník na starých pohlednicích II.“ obsahuje dalších téměř 400 mělnických pohlednic, které nezobrazují pouze centrum, ale kromě centra zachycují i všechny části města: Podolí, Rousovice, Blata, Chloumek, Neuberk, Pšovku, Mlazice, Vehlovice, Okrouhlík, Záduší a Rybáře. Kniha také přináší i pohledy na mělnické podniky: Pivovar a Cukrovar. Všechny pohlednice jsou opatřeny popisem a textem o historii zobrazeného místa. Autoři letos však nezůstali jen u obrazových stran pohlednic, ale umožní čtenářům nahlédnout i na druhou stranu, která obsahuje text se sdělením. Bude tak možné se dozvědět, co si lidé před 100 lety psali a vzkazovali prostřednictvím pohlednic. 

uvedení nové knihy „Mělník na starých pohlednicích II.“se koná ve středu 29. listopadu 2017 v 17 hodin v obřadní síni mělnické radnice na náměstí Míru. 

//www.youtube.com/watch?v=n4A2vA37yGY&list=RDn4A2vA37yGY#t=83

Aktualizace 26.11. v 19 hodin: Knížka je již ve výloze v knihkupectví na Karlově náměstí.






Žádné komentáře:

Okomentovat