úterý 30. ledna 2018

Regionální mělnické muzeum v únoru, masopust v Lobči a první přehled jízd nostalgických vlaků v roce 2018.


Milí čtenáři, pomalu, ale jistě se nám objevují první zajímavé kulturní informace pro únor, nebo i delší časové období roku 2018.
V listopadovém článku http://soutok.blogspot.cz/2017/11/vitani-adventu-na-vanoce-mame-nekdy.html jsem trochu zalitoval, že nás čeká takové delší nevlídné zimní roční období bez vyhlídek na nějaký ten speciální sváteční den, což například u našeho většího souseda zrovna neplatí, ale i tak, se i u nás leckde slaví různé masopusty.

Skutečně hezký malebný plakát z Lobče tedy můžete zrovna brát, jako pozvánku na 10. února.


Zavítal jsem i na stránky nostalgické železnice, která k blížícímu se jaru již také patří. Tradičně zde máme zanesen již výlet parního vlaku Svatý Jiří a Karla I., který v rámci oslav v Brandýse nad Labem zajíždí i k nám do Mělníka.

Otevření sezóny na Kokořínsku zde ještě nefiguruje, ale vůbec bych se nedivil, kdyby to mělo třeba i nějakou termínovou spojitost se Středočeským železničním dnem v Mladé Boleslavi dne 12. května. To nám budoucnost ještě ukáže. Do poslední chvíle bude jistě chybět i obvyklý červnový termín akce Na Kokořínsko s párou.

 Pro úplnost dodávám, že v minulosti jsme mohli zahlédnout i parní lokomotivu, která vozila děti z Prahy do Lhotky na tábor, ale to bylo v posledních letech nahrazeno i z nutných důvodů autobusy a jsem zvědavý, zda se na tzv. Den dětí tato dlouholetá tradice na lokálku také vrátí :-).


A nyní již tedy pojďme k přehlednému kalendáriu akcí v RMM pro měsíc únor. Na některé se podíváme v premiéře podrobněji, jiné dlouhodobější výstavy si připomeneme.


Na závěr reklamního článku jsem zvažoval zařadit ještě tři únorové výstavy v Lysé nad Labem, ale na ty je ještě čas.

Žádné komentáře:

Okomentovat