čtvrtek 18. ledna 2018

Zajímá vás, jak bude vypadat spalovna energetického odpadu v Horních Počaplech ? Termíny prezidentských duelů. Dykův kraj na pohlednicích.


Dnes jsem obdržel zajímavou informaci ohledně připravované spalovny energetického odpadu v Horních Počaplech.. V prosinci spatřil světlo světa návrh, jak by to všechno mělo vypadat. Pokud vás tedy zajímá, co se  bude v Horních Počaplech budovat, tak klikněte na odkaz, který vás přenese na stránky obce .



Když kandidát na prezidenta pan Drahoš téměř okamžitě po svém úspěchu ve volbách v prvním kole prohlásil, že se domnívá, že soupeří s poradci prezidenta Zemana, ale nikoliv se samotným prezidentem a řekl si tak nějak o politický duel, dostalo se mu z úst prezidenta Zemana odpovědi, že mu jeho přání velmi rád splní a klidně třeba ve čtyřech duelech na všech našich hlavních televizních programech.

Myslím, že občané sami asi již očekávali, že teď už bude muset k nějakému tomu duelu opravdu dojít. Ve chvíli, kdy jsou již ve hře jen  dva kandidáti a opravdu se rozhoduje je to normální běžný standard. Vzpomeňme si třeba na nedávné volby v USA mezi Donaldem Trumpem a Hillary Clintonovou. Je třeba voličům představit, kam oba prezidenti směřují.

Zatím jsou známy dva termíny duelů a více jich  podle momentální situace asi nebude. Trošku škoda, že ten první na stanici TV Prima bude až v úterý a v CT dokonce až v předvečer voleb, což asi leckomu, kdo je na ten souboj logicky zvědavý moc hlava nebere, ale pokud se o to zajímáte, tak víte že bylo trošku vzrůšo na netu i kolem moderátora tohoto duelu.

Aktualizace  ve 21.15: Ve hře je ještě pondělní termín 20.15 na TV Barrandov, pokud přijme pozvání Jiří Drahoš.



A nakonec ještě připomínám výstavy, které právě probíhají v RMM.
Datum konání: 12. 1. 2018 - 11. 2. 2018
Místo konání: Regionální muzeum Mělník, nám. Míru 54
Typ akce: trhy, výstavy, veletrhy
Organizátor: Regionální muzeum Mělník
Doba trvání: 31.0 dní
Plné vstupné: 20 Kč
Snížené vstupné: 10 Kč
Malý sál Regionálního muzea Mělník bude na začátku roku patřit historii našeho kraje. Výstava s názvem Dykův kraj na historických pohlednicích se koná v rámci oslav výročí 100 let od vzniku Československa a od skončení 1. světové války. Představí život a zejména literární dílo zdejšího významného rodáka básníka, žurnalisty a politika Viktora Dyka (1877 – 1931), který v desetiletích před „Velkou válkou“ patřil k hrstce domácích aktivistů věřících v možnost existence samostatného českého (potažmo československého) státu.
Na výstavě prezentované historické pohlednice návštěvníkům nastíní bývalou podobu a postupnou proměnu Dykova rodného kraje. Vystaveny budou rovněž předměty z pozůstalosti V. Dyka vč. rukopisných konceptů a korespondence jeho manželky. K vidění budou také některá z básníkových publikovaných děl. Výstava vznikla díky spolupráci muzea s panem Milanem Honzíkem - sběratelem melnicensií.

Slavnostní zahájení výstavy se koná ve čtvrtek 11. 1. od 17:00 hodin v malém sále muzea.


Výstava výtvarných děl žáků ZUŠ Mělník pod vedením PaedDr. Ireny Wenkeové. Vstupní prostory.
Datum konání: 9. 1. 2018 - 4. 2. 2018
Místo konání: Regionální muzeum Mělník, nám. Míru 54
Typ akce: trhy, výstavy, veletrhy
Organizátor: Regionální muzeum Mělník
Doba trvání: 27.0 dní
Vernisáž se koná ve středu 10. 1. v malém sále muzea.

Žádné komentáře:

Okomentovat