sobota 28. dubna 2018

V rámci akce Audience u císaře Karla I. přijela dnes do Mělníka na necelých 30 minut parní lokomotiva Šlechtična a účast byla slušná. Provoz v přímém přenosu.


Možná je to letos poslední parní lokomotiva, kterou tu uvidíme. Šlechtična patří spolu s Albatrosem k nejkrásnějším parním lokomotivám, a tak bylo celkem na místě zde nechybět.

Kromě několika známých mě tu zaujal starší pán s fotoaparátem, který sem kvůli,, naší" Šlechtičně přijel až z Litvínova. Penzista používá k cestám výhod ČD a specializuje se na fotky vlaků, autobusů, letadel apod. Byla to další náhoda dnešního dne.

Člověk, který při odjezdu lokomotivy dojde s foťákem na téměř stejné místo, jako vy, řekne vám, že byl také na  Autobusovém dni v Letňanech, že také fotil letadla v Ruzyni ze směru od obce Kněževes a dodá typ na zajímavý web .Přímý přenos startů a příletů letadel v Praze -Ruzyni, včetně komunikace věže:

https://www.planetacestovani.cz/primy-prenos-letiste-praha-online/

https://slowtv.playtvak.cz/zive-sledujte-vlaky-v-primem-prenosu-dwi-/hlavni-nadrazi.aspx?c=A151218_145728_hlavni-na

 Člověk, kterému hádáte 75-80 let. To se ví, že jsem vzpomenul i na pana Antonína Dostálka a jeho super článek o naší trati 072 ....

https://www.kf0015.cz/?p=11860

Blíží se v roce 2024  již 150. výročí naší severozápadní trati a jsem zvědavý, kdo o tom napíše od srdce nějakou krásnou knihu.


Pojďme však k akci. Na prvních snímcích máte očekávání příjezdu vlaku, a pak tu máte různé záběry, které snad ani není třeba komentovat.



















Tak nějak takto, jako ostatně každý rok, jen ne s lokomotivou Bulík, ale s lokomotivou Šlechtičnou, jsme dnes v mělnickém nádraží prožili několik málo minut. Já si pak ještě dlouho povídal s tím pánem z Litvínova, který mi doporučil nějaký web, kde prý kamera snímá přistávání a vůbec dění na letišti v Ruzyni, včetně komunikace věže s piloty. Třeba to časem prozkoumám a dám sem tip.

Ostatně, letecká doprava je také zajímavou výzvou, zejména pro mladé. Letenky dnes nejsou drahé, za hodinu jste v Římě, či v Londýně, tak třeba jsou pro ty odvážnější možné i jednodenní odskoky s batohem do vzdálenější ciziny. Má snad někdo osobní zkušenost ?

Abych nezapomněl.... Podpořte .... https://www.startovac.cz/projekty/na-kole-pres-afriku/
Projekt má již rovných 70 procent podpory a končí 25.5.

A nakonec si dáme milá zvířátka  z našeho parku u autobusového nádraží.






Žádné komentáře:

Okomentovat