neděle 1. dubna 2018

Pravidelné prohlídky vodního mlýna v Liběchově začnou 21.dubna. První Svatodušní pouť k liběchovskému kostelíčku bude v máji za zvuku zvonu. Další mlýny v okolí.


VSTUPENKY DO MLÝNA VONÍCÍ NOVOTOU nám dnes pošta doručila přímo z tiskárny. Jak jsme naplánovali a slíbili, už příští měsíc začneme mlýn pravidelně otvírat pro návštěvníky! Počínaje 21. dubnem vždy v sudé týdny v sobotu a v neděli budeme připraveni provést zájemce o mlýn i turisty v 10, 12, 14 a 16 hodin po mlýnici i dalších částech areálu, a to po celou letní sezónu až do září. Vstupné (které se netýká dětí do 15 let) bude pro návštěvníky jejich příspěvkem na probíhající opravu mlýna a pro nás závazkem a varováním, že se musíme během hodinového výkladu snažit tak, aby od nás lidé odcházeli plni jen těch nejlepších dojmů 




Liběchov čekají dvě velké události. Do kostela sv. Havla, se vrátí 19. května opravený zvon, který bude vítat účastníky obnovené Svatodušní pouti ke kostelu sv. Ducha v Liběchově.
Začátek pouti bude v zámecké zahradě, kam jsem vás naposledy pozval v článku plném barev ...



Poslední představení mlýna u Vrátna proběhlo již poměrně dávno ( leden 2017) v článku...

Od té doby se sem sjíždějí lidé a neustále mlýn fotí, protože ten dostal velikou vrtuli a celkově místo vypadá pěkně....

Bohužel to podle recenzí vypadá, že stále není otevřený veřejnosti.


Také u Mělníka, nebo vlastně již přímo v Mělníku máme dva vodní mlýny. Polabský mlýn má svého majitele, nepíše se o něm a stojí ve stínu mělnického přístavu, který by se tak rád rozšířil.

Naposled jsem psal více o mlýnu zde:


A na závěr dnešního článku, který jsem věnoval především blízkým mlýnům, musím ještě zmínit ten v Rousovicích, ale to je asi tak všechno. Mlýn momentálně něčemu slouží a Soutok se nikdy netajil s myšlenkou, že nejkrásnější mlýny jsou ty, co slouží turistickému ruchu, nejlépe tak, jako expozice mlynářství. Tady vždy připomínám repliku mlýnského kola na říčce Punkvě, které je součástí  vnitřního prostoru restaurace a také fakt, že na říčce Pšovce sice máme hodně mlýnů, ale moc je obdivovat nemůžeme.

Jako bonus mi dovolte pozvánku do místa, které opravdu stojí za to a jste tam ještě před polednem ...

Žádné komentáře:

Okomentovat